Így készíthet otthon is szalámit

Szalámi készítése

Előfordult már Önnel, hogy elszörnyedt a húsok árát látva? Bosszankodott már amiatt, hogy csak a rosszabb minőségű sonkát, kolbászt vagy szalámit tudta megvenni? Akkor lehet, hogy jobban járna, ha inkább otthon készítené el ezeket. A szalámi klipszelő segítségével sikerülni fog az adagok lezárása. A Böllerbölt weboldalán rengeteg olyan eszközt vehet, aminek a használatával könnyebb dolga lesz. Feltétlenül vegye meg a legfinomabb fűszereket, hiszen nélkülük nem megy majd sokra.

Sajnos azt is figyelembe kell vennie, hogy a szalámi elkészítése nem feltétlenül olyan könnyű, ezért jó, ha segítséget kér a cél elérése érdekében. Szüksége lesz egy igazán jó töltő berendezésre. A beleket körültekintően kell kiválasztania. A szalámi klipszelő használata előtt arról is meg kell győződnie, hogy nem ment levegő a töltelék és a bél közé. Keressen egy olyan receptet, ami minden szempontból elnyeri a tetszését! A sertés húsát vágja csíkokra, majd tegye bele a darálóba. Ezt követően rakja bele a fűszereket. Paprikával és fokhagymával különösen finom lehet.

A masszát a gép segítségével töltse szorosan a bélbe. Vigyázzon rá, hogy ne kerüljön alá levegő! Ezt követően itt az ideje a szalámi klipszelő használatának! Nem maradhat el a füstölés sem, ami akár napokig is eltarthat. Ezt követően a hústermék tárolására hűvös helyen kell sort keríteni. Igen sokáig eláll, de ha nem szeretne kockáztatni, akkor berakhatja a fagyasztóba. Az állagát képes egészen jól megőrizni. Persze a tökéletes eredmény elérése érdekében, nem csupán a szalámi klipszelő használatát kell megtanulnia. Egyedi, hogy kinek melyik recept a kedvence.

Mindenki másra esküszik a fűszerezés és a füstölés szempontjából. Néhány disznóvágást követően, egészen biztosan rájön arra, hogyan érdemes elvégeznie ezeket a műveleteket. A szorgalmas munkájának a jutalma a finom és olcsó szalámi, kolbász, hurka lesz. Így egy ideig nem muszáj pénzt költenie húsárura. Évente csak néhány alkalommal kell disznóvágást tartania a tartalékok feltöltése érdekében.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás