A köszvény megelőzése egészséges táplálkozás révén

Köszvény megelőzése

Tudta, hogy a nagymennyiségű hús, az édességek és alkohol fogyasztása nagyban megnöveli az ízületi fájdalmak jelentkezésének esélyét? Ez azért van, mert ezek az élelmiszerek és italok tartalmaznak a legnagyobb mértékben purinokat, amelyek jelentősen megnövelik a húgysavszintet.

A köszvény fő okozói pedig a lerakódott húgysavkristályok, amelyek miatt gyulladás alakul ki az adott helyen. Tehát, ha szeretné megelőzni a fájdalmas, kellemetlen tünetek megjelenését, akkor érdemes ezeket az ételeteket hanyagolni, illetve csak kevés alkalommal és csekély mennyiséget fogyasztani belőlük. 

Helyettük bátran lehet enni mindenféle tejterméket, hazai, déli és exotikus gyümölcsöket, bármilyen zöldséget. Amennyiben nehezen mond le a húsról, akkor a csirke jelenti a legjobb választást, ugyanis a húsok közül ez befolyásolja a legkevésbé a húgysavszint alakulását, ezáltal pedig a köszvény kialakulásának esélyét is. Ugyanakkor, a köszvény megelőzésében az időszakos méregtelenítés is nagy szerepet játszik, hiszen lényegében a betegség jelentkezése a kiválasztó-rendszer elégtelen működésével hozható kapcsolatba.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás