Sousvide már Magyarországon is

Az új technológiával remek ételek készíthetőek

Azok, akik szeretnek forgolódni a konyhában, időnként biztosan új recepteket, esetleg elkészítési módokat is kipróbálnak. Bár napjainkban rendkívül elterjedt és a híresebb séfek is előszeretettel alkalmazzák, ennek ellenére Magyarországon kevesen ismerik a sousvide technológiát.

Legalábbis, aki nem ebben a szakmában keresi a kenyerét, talán nem is hallott eddig róla. Tulajdonképpen a sousvide technológia lényege abban áll, hogy az ételeket levákuumozott hőálló műanyag tasakokban készítik el. Mindezt lényegesen alacsonyabb hőfokon, mint ahogyan a hagyományos főzés esetében szokták. A sousvide technológia kifejlesztői a kémia és fizika törvényszerűségeit figyelembe véve rájöttek, hogy minden étel alapanyagának megvan az ideális foka, amin hőkezelni kell ahhoz, hogy ne veszítse el sem a tápanyagtartalmát, sem az aromáját, sem a nedvességtartalmát.

A sousvide technológia megfelelő elsajátítása elengedhetetlen, mivel az így hőkezelt élelmiszerekben található betegségeket okozó baktériumok nem biztos, hogy elpusztulnak. A megfelelő oktatás során viszont ennek a problémának a kiküszöbölése is elsajátítható.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás