vermut

A vermut sokszínűségének titka

A borok különböző fűszernövényekkel való társítása már évszázadokkal ezelőtt bevett szokás volt, számos országban ismerték és alkalmazták az eljárást. A vermut eredete az 1600-as évekre tehető, amikor is a németeknél elterjedt a borok ürömmel való ízesítése.

A modern változat 1768 körül, Olaszországban született, majd lett egyre népszerűbb az angoloknál és a franciáknál. A mai vermut két fő kategóriába sorolható, a száraz (fehér) és édes (vörös) változatok, amelyek további bianco (halvány és édes), rosso (fűszeres és merész) és put e mes (barna és keserű) alkategóriára sorolhatók.

Azonban a vermut egy rendkívül változatos ízvilággal rendelkező könnyed alkohol fajta, amelyet az aperitifek iránti érdeklődés élénkülésével egyre nagyobb figyelem övez.

Mivel igazán jól alkalmazkodó és mindenhez illő ital, érdemes időt szánni a különböző változatok kóstolgatására, akár klasszikus koktélokba keverve, vagy csak a száraz vagy édes változatokat vermut alapú aperitifként fogyasztva, kitapasztalva e könnyed ital sokszínűségét.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás