skót whisky

Single malt és blended skót whisky

A skót whisky gabonából készül, amit a sörhöz hasonlóan erjesztenek, csak komló nélkül és lepárlással koncentrálják az alkoholt és az ízeket. Skócia leghíresebb whisky típusa, a single malt 100%-ban malátázott árpából készül.

Ahhoz, hogy kiérdemelje a skót whisky elnevezést, az italnak legalább 3 évig kell tölgyfából készült tartályban érlelődni. Bár a single malt kapja a figyelem oroszlánrészét, messze nem ez az egyetlen skót whisky stílus.

A kevert fajta valójában messze felülmúlja a single malt eladásokat és más kategóriák, mint például a blended malt, a single grain és a blended grain is növekvőben vannak. A single malt whiskyt 100%-ban malátázott árpából készült cefréből kell lepárolni egyetlen lepárló üzemben.

Ezt jelenti a „single” rész. Az ital gyakran intenzív ízű és testes. A kevert skót whisky egy vagy több gabonából készült nedű keverésével készül és nem korlátozott a lepárlók számát illetően. Ez a gyakorlat lehetővé teszi, hogy a gyártók olyan ízbéli tartalmasságot és egyensúlyt érjenek el, ami máskülönben lehetetlen lenne.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás