
Zománcos edények sima felülettel
A zománcozott berendezések újrahasznosíthatók, ráadásul a legfenntarthatóbbak a konyhai felszerelések közül. A zománcos edények az energiafogyasztás csökkentésében is segítenek, ráadásul a felület energiaátvitele egyenletes és gyors, így a főzési idő rövid, ízvesztés nélkül. A zománcos edények teljesítménye jobb, mint a hagyományos lábasoké, és ezek tökéletesek pároláshoz és főzéshez egyaránt.
Az ilyen típusú fazekak nemcsak az alapanyagok veleszületett szilárdsága vagy az egyedülálló gyártási technikák miatt tartósak, de a minőségüket tekintve is időtállóak. Színeik nem fakulnak ki, mivel ellenállnak az UV fénynek. Ezek ideálisak a maradékok hűtőszekrényben vagy fagyasztóban való tárolására is.
Ellenállnak az élelmiszersavaknak, valamint nem okoznak allergiát, így hosszabb ideig frissen tarthatja az ételeit és egészségesebben élhet. Sima felületüknek köszönhetően a zománcos edények könnyen tisztíthatók, tapadásmentesek és természetesen antibakteriálisak, így sok karbantartási időre nem kell számtani, aminek biztosan mindenki örülni fog.