Az olajbogyó élettani hatásai

Jó ízű olajbogyó
Jó ízű olajbogyó

Az olíva F-vitaminokat tartalmaz, amelyre szüksége van szervezetünknek az egészséges működés fenntartásához. A fekete színű olajbogyó már elérte a maximális érettségi állapotát, ennek köszönheti fekete színét. Ez a remek termés számos célra felhasználható, igazán fenséges ételek készíthetőek belőle. A pizzához is kiváló, hiszen pikáns íze nagyszerűen illik a paradicsomhoz és a sajthoz, éppen ezért Olaszországban is kedvelt csemege. Az olajbogyó önmagában és borok mellé is fogyasztható, kiemeli a borok aromáját. Rengeteg koktélhoz is használják a zöld színű terméseket, hiszen az alkoholos és alkoholmentes italoknak pompás ízt kölcsönöz. Olajbogyó felhasználásával készülnek az olívaolajak, amelyek tartalmazzák a gyümölcs valamennyi jótékony tulajdonságát. A vitaminokban gazdag termés kiváló élettani hatásait már évszázadokkal ezelőtt felfedezték és azóta a mai napig kedvelt alkotóeleme ételinknek. Számos szakácskönyvben találhat olyan recepteket, amelyekben részletesen le vannak írva, hogy miként kell készíteni olívával gazdagított ételeket.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás