whisky fajták

Whisky fajták egyedi jellemzőkkel

A széles felhozatalban számos típus található, amelyek az előállítási módszerek, az alapanyagok, illetve a földrajzi eredet szerint változnak. A whisky fajták között fellelhetőek a jól ismert skót változatok, amiket tölgyfahordókban érlelnek legalább 2-3 évig, olykor jóval tovább.

A Single Malt, a Single Grain és a Blended egyaránt hatalmas népszerűségnek örvend a felhasználók körében, szerte a világon. Az ír variációk is igencsak közkedveltek. Hasonlóan háromszori lepárláson mennek keresztül és ugyanúgy tölgyfahordókban pihennek. Jellemzően simább és könnyedebb ízvilággal rendelkeznek.

A whisky fajták amerikai verziói, mint a Bourbon, a Tennessee és a Rye szintén jelen vannak az üzletek polcain. A Bourbon legalább 51% kukoricát tartalmazó cefréből készül, míg a másik két változat egyedi szűrési folyamatokon megy keresztül.

A Kanadából származó italok esetében gyakran használnak keverési technikákat és nincs szigorú megkötés az alapanyagokra. A japán whisky fajták a skót hagyományokat követik és legtöbbször Single Malt, illetve Blended formában készülnek.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás